Istoria ruletei

Ruletă

Iată primul dintre articolele „istorice”, cel despre simbolul cazinourilor terestre și online din Italia și din întreaga lume, și anume Ruleta! Ruleta își datorează numele diminutivului francez pentru „roată” și poate fi tradusă în italiană ca „Rotella”. Cu siguranță un nume mai puțin carismatic decât Ruleta.

Dar pe scurt, ce este Ruleta și cum funcționează?

Fără a intra în labirintul regulilor (simple) și a istoriei tehnicilor și strategiilor de a câștiga, este suficient să spunem că ruleta „franceză” are 36 de numere între pare și impar, alternând între rupte și negre și un zero în verde. Jucați pariat pe par, impar, zero, negru, roșu, un număr precis etc … și câștigați dacă mingea de fier, aruncată în ruleta care se rotește rapid în sensul acelor de ceasornic, se oprește într-o cutie colorată și numerotat care satisface pariul făcut. Roata unei rulete, fără banca verde tradițională cu tabelul numerelor. Toate foarte simple și, așa cum am menționat, ne vom întoarce în viitor pentru a discuta detaliile jocului și pentru a analiza cele mai bune strategii de joc pentru a roade bani pe cheltuiala dealerului.

Prima formă de ruletă „modernă” a apărut în Franța secolului al XVIII-lea, dar originile sale datează din secolul anterior: se spune că Blaise Pascal a introdus o formă primitivă de ruletă în cursul cercetărilor sale asupra mașinii. miscare continua. Se pare că jocul în sine este rezultatul unei combinații și a unei evoluții a jocurilor anterioare, cum ar fi englezul Roly-Poly și Reiner, italianul Hoca și Biribi și un joc francez anterior care se numea „ruletă”.

Forma actuală a jocului datează cel puțin din 1796, la Paris. Dovezi ale acestei prezențe se găsesc în romanul francez „La Roulette, o il Gioco” de Jaques Lablee, în care este descrisă o roată de ruletă prezentă în Palatul Regal din Paris în 1796. Romanul menționa explicit o ruletă „dublu zero”, cu regulament și a fost publicat în 1801. dar este probabil că jocul a fost deja jucat cu câteva decenii mai devreme, așa cum apare într-un regulament pentru Noua Franță (Québec) din 1758 în care este interzis împreună cu zarurile și alte jocuri de joc de noroc. Rezumând diversele informații, este rezonabil să presupunem că a fost un joc apărut în prima jumătate a secolului al XVIII-lea și poate jucat chiar de Ludovic al XIV-lea. În 1843, prima ruletă „single zero” (actuala și foarte renumită ruletă franceză) a apărut în Germania, în cazinoul din orașul Homburg, de către francezii François și Louis Blanc. Unele rulete americane ale secolului al XIX-lea (așa cum se arată în cartea lui Hoyle despre jocul din 1886), pe de altă parte, aveau forme foarte diferite de cele europene: 28 de numere doar în loc de 36, plus 1 sau 2 zerouri și un vultur american.

Joc de ruletă la începutul secolului al XIX-lea, poate în perioada napoleonică

În secolul al XIX-lea, ruleta s-a răspândit în întreaga Europă veche și în tinerele Statele Unite ale Americii. Când confederația germană a abolit jocurile de noroc în anii 1860, familia Blanca s-a mutat în principatul Monte Carlo, singurul loc unde jocurile de noroc erau încă permise și au început ceea ce a devenit mecca jocurilor de noroc. Joc european. Și chiar acolo, la Monte Carlo, ruleta single zero a devenit „Regele jocurilor de cazino” iar faima sa s-a răspândit în toate colțurile civile ale globului, cu excepția Statelor Unite, unde versiunea dublu zero a rămas întotdeauna favorită. Yankee lipsit de bun gust. Potrivit unei legende, Francois Blanc trebuia să încheie un pact cu Diavolul pentru a obține secretul ruletei care îl făcea bogat și faimos. Legenda se bazează pe faptul că suma tuturor numerelor prezente este tocmai 666, Numărul fiarei, simbol al Diavolului în demonologia creștină.

În Statele Unite, ruleta dublă zero originală (care precede noul zero unic de difuziune germană), deși cu diverse modificări, și-a făcut drum de-a lungul Mississippiului din New Orleans și apoi spre vest, în vestul adânc și sălbatic, spre coastă. vestul Californiei. Tocmai în SUA, din cauza „trișării” sălbatice a jucătorilor și cazinourilor, s-a decis plasarea roții deasupra mesei de joc, astfel încât nimeni să nu poată manipula mașina și totul, mingea și pariurile, erau controlabile împreună. Știți, la vremea respectivă, nu existau camere care să monitorizeze mesele …

În prima parte a secolului al XX-lea, de asemenea, datorită legilor împotriva jocurilor de noroc, singurele orașe de cazinou de remarcat au fost Monte Carlo (cu ruletă single zero) și Las Vegas (cu roți duble zero americane). . În anii 1970, cazinourile au început să se răspândească în întreaga lume. În 2008, existau câteva sute de cazinouri cu jocuri bazate pe ruletă: zero dublu domină în SUA, America de Sud și Caraibe, în timp ce zero simplu este „Regele” în restul lumii.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.